Veelgestelde vragen:
Afhalen en terugbrengen

Heeft u een vraag over uw autoverhuur? Hier vindt u een antwoord op de meeste vragen. Vindt u nog steeds geen antwoord op uw vraag, neem dan contact op of contacteer één van onze filialen.

Hoe werkt de afhaling van uw voertuig?

Na reservatie komt u op het afgesproken tijdstip uw wagen afhalen in één van onze afhaalpunten. Wij ontvangen van de bestuurder het rijbewijs en de ID-kaart en vervolledigen de huurovereenkomst. Na het betalen van de waarborg, overhandigen wij u de sleutels. Onze voertuigen zijn steeds volgetankt en gereinigd.

Hoe werkt de inlevering van een wagen?

Op het afgesproken tijdstip levert u het voertuig in. Indien u door omstandigheden het voertuig niet tijdig kan inleveren, brengt u het filiaal hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte. 

Er wordt verwacht dat alle persoonlijke spullen uit het voertuig verwijderd zijn en dat het voertuig zowel aan de binnen- als buitenzijde proper is. Indien dit niet het geval is, kan er een meerprijs aangerekend worden.

Bij inlevering tijdens de openingsuren controleren wij gezamenlijk het voertuig op schade en wordt de kilometerstand en het brandstofpeil genoteerd. Op basis hiervan wordt het eindbedrag van de verhuring vastgelegd. De betaling gebeurt ter plaatse en eerstdaags na het inleveren ontvangt u per mail uw factuur.

Indien het voertuig buiten de openingsuren ingeleverd wordt, volgt het nazicht tijdens de daaropvolgende werkdag. 

Wat moet ik meenemen bij de afhaling van het voertuig?

Bij het afhalen van het voertuig moet u het volgende meenemen:

  • Een geldig identiteitskaart;
  • Een geldig rijbewijs; 
  • Bankkaart, cash of kredietkaart (de eigenaar van de kredietkaart moet aanwezig zijn bij afhaling van het voertuig). 

Wat als ik mijn huurauto wil afhalen of inleveren buiten de openingsuren?

De afhaling van het voertuig buiten de openingsuren is mogelijk op afspraak.

Bij een inlevering buiten de openingsuren parkeert u het voertuig op de parking bij het filiaal en haalt u uw persoonlijke bezittingen uit het voertuig. Vervolgens sluit u het voertuig en deponeert u de sleutel in de sleutelbox. De waarborg van uw voertuig wordt na het nazicht van het voertuig teruggestort. Als huurder blijft u verantwoordelijk voor het voertuig zolang het voertuig niet werd nagezien door een medewerker van Autoverhuur Meerschaert.