Veelgestelde vragen:
Boetes, schade en verzekering

Heeft u een vraag over uw autoverhuur? Hier vindt u een antwoord op de meeste vragen. Vindt u nog steeds geen antwoord op uw vraag, neem dan contact op of contacteer één van onze filialen.

Wat te doen met verkeers- en parkeerboetes?

Verkeerboetes vallen onder de strafwetgeving en dienen betaald te worden door de bestuurder. Autoverhuur Meerschaert bezorgt de betrokken instantie de nodige informatie. Hiervoor wordt een administratieve kost gerekend van €15 excl. BTW.

Parkeerboetes of retributies vallen onder de gemeentelijke wetgeving en dienen betaald te worden door de bestuurder. Om extra kosten te vermijden raden wij aan om dit binnen de betalingstermijn te betalen. 

Ontvangt Autoverhuur Meerschaert de parkeerboete of retributie, dan wordt deze door Autoverhuur Meerschaert betaald en wordt dit bedrag door gefactureerd naar de klant, verhoogd met een administratieve kost van €15 excl. BTW.

Indien je niet akkoord gaat met de parkeerboete, kan je steeds een bezwaarschrift indienen bij de desbetreffende gemeente. Gelieve Autoverhuur Meerschaert hierover steeds te informeren. Ongeacht de status van de betwisting, zal Autoverhuur Meerschaert steeds het bedrag van de parkeerboete of retributie door factureren. Indien blijkt dat de betwisting terecht blijkt, wordt de factuur gecrediteerd en wordt het bedrag teruggestort aan de klant.

Hoe wordt de schade geregistreerd?

Bij afhaling van het voertuig wordt gezamenlijk het voertuig nagezien. De staat van het voertuig wordt geregistreerd en opgenomen in het huurcontract. Om discussies te vermijden, vragen we om zowel bij vertrek als aankomst foto’s van het voertuig te nemen.

Hoe zit het met de verzekering van het voertuig?

De burgerlijke aansprakelijkheid (BA) is inbegrepen in de huurprijs met een franchise (vrijstelling) van €500 en is niet afkoopbaar. Deze BA is geldig in de volgende landen: Andorra, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Noord-Macedonië, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechische republiek, Verenigd Koninkrijk, Zweden & Zwitserland (Laatste update 01/01/2021). 

Elk voertuig is voorzien van een omniumverzekering met een vrijstelling (franchise) van 3% van de cataloguswaarde.

Volgende schade valt niet binnen de omnium verzekering:

  • Schade aan het dak van het voertuig
  • Schade ten gevolge van de lading of goederen die vervoerd worden
  • Schade die opzettelijk aangebracht werd door de huurder of bestuurder
  • Schade ten gevolge van een grove fout of nalatigheid (bv. Dronkenschap, door rood licht rijden, overdreven snelheid, …)
  • Geurschade in het voertuig (bv. Roken, …)